Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη της Γάζας – Σκληρές μάχες σε εξέλιξη

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του έχουν περικυκλώσει το προπύργιο της Χαμάς, την πόλη της Γάζας, μετά από ημέρες επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι τα στρατεύματα «ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της πόλης της Γάζας»


Σχεδόν ταυτόχρονα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιούσε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ και οι στρατιώτες του θα βγουν από τον θύλακα «σε μαύρους σάκους», δηλαδή νεκροί.

«Η Γάζα θα αποτελέσει τη συμφορά του Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. Απευθυνόμενους στους Ισραηλινούς, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να περιμένουν την επιστροφή «περισσότερων στρατιωτών (τους) σε μαύρους σάκους».

Ο διοικητής του 13ου τάγματος της Ταξιαρχίας Πεζικού Golani περιγράφει μια δραματική ολονύκτια μάχη εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία τα στρατεύματα κατάφεραν να σκοτώσουν δεκάδες τρομοκράτες. «Ενώ σταματούσαμε, τρομοκράτες της Χαμάς πήδηξαν από τις σήραγγες, μας περικύκλωσαν από πολλές περιοχές, εκτόξευσαν RPG και προσπάθησαν να φτάσουν στα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μας και να τοποθετήσουν εκρηκτικά», λέει ο αντισυνταγματάρχης Tomer Greenberg.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *