Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή μετά τις απειλές του Ιράν

Ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.


«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Νωρίτερα, συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των IDF, στρατηγού Χέτρζι Χαλεβί, και του διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CENTCOM).

«Το Ιράν μπορεί να κτυπήσει με 100 drones και δεκάδες πυραύλους»

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, το οποίο αναπαράγουν και ισραηλινά ΜΜΕ, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, υπό καθεστώς ανωνυμίας, τόνισαν πως η Τεχεράνη είναι πιθανόν να επιτεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο Ισραήλ και συγκεκριμένα σε «πολλές βάσεις του IDF».


Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η επίθεση του Ιράν μπορεί να εκδηλωθεί με περισσότερα από 100 drones και δεκάδες πυραύλους, καθώς στόχος του καθεστώτος της Τεχεράνης είναι «να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ισχύος».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *