Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην εξαναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστίνιων της Γάζας και την επανακατάληψη του θύλακα από το Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τάσσονται υπέρ της εξαναγκαστικής μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων εκτός της Γάζας και αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκει η Ουάσιγκτον, ούτε βρίσκεται στο τραπέζι, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.


Στις δηλώσεις που έκανε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πατέλ είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στην επανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος απαντούσε σε ερώτηση για τα σχόλια που έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν είπε ότι το Ισραήλ θα αναλάβει «επ’ αόριστον» την ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Πατέλ είπε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του θύλακα και άλλοι. Δεν διευκρίνισε πόσοι παραμένουν εκεί και θέλουν να φύγουν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να μπορέσουν να φύγουν όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν», δήλωσε την Κυριακή ο Τζόναθαν Φάινερ, ένας σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξη στο δίκτυο CBS


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *