Οι Γάλλοι κατέσχεσαν ρωσικό πλοίο στη Μάγχη

Ένα πλοίο που σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές θα μπορούσε να ανήκει σε μια ρωσική εταιρεία ύποπτη για παραβίαση των εμπορικών κυρώσεων που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία κατασχέθηκε από τη γαλλική θαλάσσια αστυνομία νωρίς το Σάββατο, δήλωσε στο Reuters κρατικός αξιωματούχος.


Το πλοίο εκτράπηκε στο γαλλικό λιμάνι της Μπουλόν-σιρ-Μερ, δήλωσε η πλοίαρχος Βερονίκ Μανέν της γαλλικής ναυτικής νομαρχίας, προσθέτοντας ότι διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι από τελωνειακούς υπαλλήλους.

«Ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων με την ονομασία «Baltic Leader» που μεταφέρει αυτοκίνητα αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη, το οποίο το συνόδευσε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη Βόρεια Γαλλία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Μεταφέρθηκε στο γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία που έχει γίνει στόχος των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας. Οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν αυτήν τη στιγμή το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του «Baltic Leader» συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές».

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζήτησε ζητά εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές σχετικά με την κατάσχεση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *