Ο Ταγίπ Ερντογάν με εμφάνιση α λα Τομ Κρούζ,  παρουσίασε το νέο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος

Σε στυλ Τομ Κρούζ εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική φιέστα όπου ανακοίνωσε ότι το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας θα ονομάζεται KAAN.


Λίγες μέρες μετά τις έντονες φήμες για την υγεία του που έγινε διεθνές θέμα ο Τούρκος πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter φορώντας μπουφάν πιλότου και γυαλιά ηλίου θέλοντας να διασκεδάσει τις όποιες φήμες εξακολουθούν να υπάρχουν ενώ φωτογραφήθηκε και στο πιλοτήριο του KAAN.

Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε κάθε «πεδίο» – στη στεριά, στη θάλασσα και στο υποβρύχιο, στον αέρα και στο διάστημα, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – «Century of the Future» – που διοργάνωσε η Turkish Aerospace Industries (TAI) στην Άγκυρα για την παρουσίαση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, KAAN, αναπτύχθηκε από την TAI με στόχο να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των F-16 του τουρκικού στρατού.

«Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες» υποστήριξε ο Ερντογάν.


Το αεροσκάφος, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2016, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο. Έχει μήκος 21 μέτρων μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 1,8 mach χάρη στους δύο κινητήρες του, οι οποίοι μπορούν να παράγουν ώθηση 29.000 λιβρών (13.000 κιλά) ο καθένας.


Το KAAN διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά, όπως υψηλή επίγνωση της κατάστασης, βελτιστοποιημένο φόρτο εργασίας του πιλότου, ανίχνευση ζημιών μάχης, συστήματα αποστολών νέας γενιάς, χαμηλή παρατηρησιμότητα, κρούση ακριβείας και εσωτερική θυρίδα όπλων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *