Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε σήμερα το απόγευμα πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου, σε ανακοίνωσή του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.


Ο Ρίσι Σούνακ επέλεξε να αιφνιδιάσει τους πάντες που περίμεναν εκλογές το φθινόπωρο. Η εικόνα της οικονομίας είναι καλύτερη και το σύνθημα του αναμένεται να είναι αυτό που είπε σήμερα στη Βουλή «πρέπει να επιμείνουμε στο σχέδιο μας διότι αποδίδει».

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακόινωσε πως πάει σε γενικές εκλογές στις 4 Ιουλίου, την μέραπου ο πληθωρισμός έπεσε σε φυσιολογικά επίπεδα και η παράτυπη μετανάστευση δείχνει μειωμένη από τη αντίστοιχη περίοδο πέρσι – αν και η αντιπολίτευση λέει διαφορετικά.

Το Κοινοβούλιο θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου. Η διακοπή της Βουλής των Κοινοτήτων από 23 Μαίου έως 3 Ιουνίου ακυρώνεται.

Πολιτικοί συντάκτες του εθνικού τύπου μεταδίδουν πως αντάρτες των Τόρις άρχισαν να στέλνουν επιστολές όπου ζητούν ψήφο δυσπιστίας στο Ρίσι Σουνάκ μετά από αναφορές για επικείμενη ανακοίνωση γενικών εκλογών.


Eίναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο Σούνακ δεν είναι αρκετά δυνατός να τους οδηγήσει σε εκλογές και θέλουν αλλαγή ηγεσίας.


Όπως έχουν οι δημοσκοπήσεις επί του παρόντος το Συντηρητικό κόμμα συγκεντρώνει 22,9% 85 έδρες και οι Εργατικοί 43,4% 472 έδρες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *