Φλέγεται η Γάζα: Ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση – Η Χαμάς απειλεί με εκτέλεση ομήρων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.


«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

Νετανιάχου: Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του “θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή”, στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

“Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό (…) θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε υψηλόβαθμους τοπικούς αξιωματούχους στο νότιο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί του Σαββάτου.


Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα “πλήρη πολιορκία” της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.


“Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή”, δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως “θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη”.

Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε λίγες περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από ισραηλινής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Χαμάς απειλεί με εκτέλεση ομήρων

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε σήμερα ότι θα αρχίσει να εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.


Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Ομπάιντα είπε ότι οι μαχητές της δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς. Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *