Ο Νετανιάχου διαμήνυσε πως η απάντηση του Ισραήλ στην Χαμάς θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» – Ετοιμάζεται χερσαία επίθεση

 

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ οι Ισραηλινοί ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στην περιοχή.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλούσε σε δημάρχους μεθοριακών πόλεων του νότιου Ισραήλ που επλήγησαν από την επίθεση η οποία ξεκίνησε προχθές, Σάββατο, ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Στρατιώτες σκότωσαν δύο ενόπλους στα σύνορα με τον Λίβανο   

Ισραηλινοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, σκότωσαν τουλάχιστον δύο ενόπλους οι οποίοι διέσχισαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός, σε μια ένδειξη ενός πιθανού νέου μετώπου, τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις μάχονται με τη Χαμάς στη Γάζα.

Ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Al Manar TV, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι ακούγονταν πυρά και εκρήξεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου με τον Ισράηλ.


Ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η σιιτική οργάνωση δεν έχει οργανώσει κάποια επιχείρηση εντός του Ισραήλ.


Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι στρατιώτες «σκότωσαν έναν αριθμό ένοπλων υπόπτων που διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου» και «στρατιωτικά ελικόπτερα πλήττουν αυτή τη στιγμή τη ζώνη αυτή».

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην Ανταμίτ, απέναντι από τις μεθοριακές λιβανέζικες πόλεις Αάλμα Ελ Σαμπ και Ζαχάτζρα.

Ένας εκπρόσωπος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο είπε ότι είναι ενήμερος για ένα επεισόδιο στα νότια σύνορα αλλά δεν διέθετε περισσότερες πληροφορίες. Ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.

Οι ΗΠΑ λένε πως εννέα Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν σήμερα πως εννέα Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και άλλοι πολίτες των ΗΠΑ αγνοούνται, μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς προχθές, Σάββατο, που σκότωσε 700 Ισραηλινούς.

“Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο εννέα πολιτών των ΗΠΑ”, ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ για τους οποίους δεν υπάρχουν πληροφορίες και εργαζόμαστε από κοινού με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να προσδιοριστεί το πού βρίσκονται”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο εννέα Αμερικανών πολιτών.

Οι Αμερικανοί που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να ταυτοποιηθούν από αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς σκότωσαν 700 Ισραηλινούς και απήγαγαν δεκάδες άλλους κατά την επίθεσή τους σε ισραηλινές πόλεις το Σάββατο, στην πιο φονική έφοδο στο ισραηλινό έδαφος μετά τις επιθέσεις της Αιγύπτου και της Συρίας στο Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια.

Το Ισραήλ απάντησε σφυροκοπώντας τη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *