Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μεταβαίνει αύριο σε Ισραήλ και Αίγυπτο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα μεταβεί αύριο στο Ισραήλ και ακολούθως στην Αίγυπτο, προκειμένου αφενός να εκφράσει την στήριξή του στο Ισραήλ και αφετέρου να προωθήσει την προσπάθεια αποτροπής επέκτασης της κρίσης. Θα είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης που επισκέπτεται το Ισραήλ μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς.


«Μου είναι σημαντικό να εκφράσω με πολύ έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη μας προς το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς», δήλωσε νωρίτερα απόψε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής της «Διαδικασίας του Βερολίνου», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τίρανα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο καγκελάριος θέλει, όπως είπε, να συζητήσει «συγκεκριμένα πρακτικά ζητήματα», όπως την κατάσταση ασφάλειας στη χώρα και την οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και την προσπάθεια αποτροπής επέκτασης της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σολτς θα μεταβεί κατόπιν στο Κάιρο. «Η αποτροπή της περαιτέρω ανάφλεξης απαιτεί εποικοδομητικές συνομιλίες με πολλές χώρες της περιοχής. Πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους, να αναπτύσσουμε μια προοπτική η οποία θα μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια κλιμάκωση», δήλωσε και επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι «στη βάναυση τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς. «Επρόκειτο για μια πράξη τρομοκρατίας που ήταν ανεύθυνη, είχε τρομακτικές συνέπειες, σκότωσε και ταπείνωσε απίστευτο αριθμό ανθρώπων. Το Ισραήλ έχει επομένως το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *