Ο ισραηλινός στρατός πήρε τον έλεγχο του λιμανιού της Γάζας

 

Ο στρατός του Ισραήλ έθεσε υπό τον έλεγχό του το λιμάνι της Γάζας.


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (16.11.2023) ότι πήρε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του λιμανιού της Γάζας.

Μια κοινή επιχείρηση τεθωρακισμένων και χερσαίων δυνάμεων επέτρεψε «αυτές τις τελευταίες ημέρες» να «αναληφθεί ο επιχειρησιακός έλεγχος του λιμανιού της Γάζας, που ελεγχόταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ανέφερε ο στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση το χρησιμοποιούσε «ως κέντρο εκπαίδευσης για τις θαλάσσιες δυνάμεις καταδρομέων με στόχο να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν θαλάσσιες ναυτικές επιθέσεις».

Τον έλεγχο της κύριας αποβάθρας της Γάζας της Χαμάς ανέλαβαν δυνάμεις των καταδρομέων του ναυτικού Shayetet 13 με την υποστήριξη τανκς και μηχανικών.


Ο στρατός λέει ότι οι ειδικές δυνάμεις ανακάλυψαν περίπου 10 τούνελ και τα κατέστρεψαν και έθεσαν υπό τον έλεγχο τέσσερα κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να στεγάσει τις υποδομές της, ενώ σκότωσαν 10 μέλη της Χαμάς.


Παράλληλα, οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις έκαναν ρίψη φυλλαδίων στη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα σε περιοχές ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προειδοποιώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή και να μεταβούν σε καταφύγια για την δική τους ασφάλεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *