Ο Ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας – Στα δύο είναι χωρισμένος ο θύλακας

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, τόνισε απόψε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πλήρως την πόλη της Γάζας και χώρισαν τον παράκτιο θύλακα στα δύο.


Σημείωσε ότι τα στρατεύματα υπό την ηγεσία της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Golani «έφτασαν στην ακτογραμμή και την κρατούν». «Σήμερα υπάρχει βόρεια Γάζα και νότια Γάζα», λέει ο Χαγκάρι. Υποστηρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να επιτρέπει στους αμάχους να φεύγουν από τη βόρεια Γάζα και να κατευθυνθούν νότια.

Από πλευράς του ο Αρχηγός του Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι λέει ότι ο στρατός είναι «έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει στην επίθεση στο βορρά», καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αμύνεται από καθημερινές επιθέσεις πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ. «Θέσαμε ως στόχο να αποκαταστήσουμε μια σημαντικά καλύτερη κατάσταση ασφάλειας στα σύνορα, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας», λέει ο Χαλέβι κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στην 210η Μεραρχία στο βόρειο Ισραήλ σήμερα.

Από πλευράς της η Χαμάς λέει ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί «έντονους βομβαρδισμούς» γύρω από πολλά νοσοκομεία στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, λίγο μετά τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών. «Για περισσότερο από μία ώρα, έντονοι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται γύρω από νοσοκομεία», λέει ο Salama Marouf, επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς.

Προειδοποιητικές σειρήνες ρουκετών ηχούν και στο Τελ Αβίβ και σε άλλες κοινότητες σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, καθώς νέος καταιγισμός ρουκετών σημειώνεται από τη Λωρίδα της Γάζας.


Η Χεζμπολάχ ανέλαβε νωρίτερα την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών στη βόρεια πόλη Κιριάτ Σμόνα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το μπαράζ ήρθε ως απάντηση σε φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε αυτοκίνητο πολιτών στο νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τρία μικρά παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς για αεροπορική επιδρομή. Τοπικά μέσα αναφέρονται στο χτύπημα λέγοντας ότι οι τέσσερις νεκροί είναι συγγενείς δημοσιογράφου που επίσης τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη επίθεση.


Νωρίτερα, τέσσερις διασώστες τραυματίστηκαν στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον δύο ασθενοφόρων που ανήκαν σε τοπικό σύλλογο, ανακοίνωσε ο σύλλογος αυτός και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *