Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας εξέφρασε στον Ισραηλινό ομόλογό του την οργή του για το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα με θύματα μέλη ΜΚΟ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε το Ισραήλ να κάνει συγκεκριμένα βήματα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα “έπειτα από επανειλημμένες αποτυχίες συντονισμού” σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ σήμερα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.


Το αίτημα γίνεται μετά την ισραηλινή επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen στη Γάζα αυτήν την εβδομάδα.

“Ο υπουργός Όστιν εξέφρασε την οργή του για το ισραηλινό πλήγμα σε οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας της World Central Kitchen από το οποίο σκοτώθηκαν 7 εργαζόμενοι της οργάνωσης αρωγής, συμπεριλαμβανομένου Αμερικανού πολίτη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους δύο υπουργούς Άμυνας.

Ο Όστιν ζήτησε επίσης από τον Γκάλαντ τη διενέργεια “ταχείας και διαφανούς” έρευνας, τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της και να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *