Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη μεταφέρει το ρωσικό αέριο αντίστροφα για 11η ημέρα

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη που συνήθως μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστειλε καύσιμα πίσω στην Πολωνία για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade.


Όπως μεταδίδει το Reuters οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά στην Πολωνία με ωριαίο όγκο άνω των 1,2 εκατ. κιλοβατώρων το πρωί της Παρασκευής, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Ο αγωγός αποτελεί σημαντική διαδρομή για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας έδειξαν επίσης ότι ο ρωσικός εξαγωγέας φυσικού αερίου Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα διαμετακόμισης φυσικού αερίου για εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη για την Παρασκευή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλούσε ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει μια υπερθερμασμένη αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή, και την εκτόξευση των τιμών, στους Γερμανούς εισαγωγείς αερίου.


Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει το σχόλιο του Πούτιν, ενώ οι εισαγωγείς φυσικού αερίου δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό της εν λόγω δήλωσης.


Οι traders φυσικού αερίου βασίζονται στα αποθέματα για να προμηθεύσουν τους Ευρωπαίους αγοραστές και να αποφύγουν να πληρώσουν τιμές ρεκόρ, δήλωσαν πηγές του κλάδου και αναλυτές της αγοράς, εξηγώντας την ασυνήθιστη αντιστροφή της κατεύθυνσης των ροών μέσω του αγωγού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *