Νετανιάχου: «Οι όμηροι θα απελευθερώνονται σταδιακά» – Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά και διαβεβαίωσε πως ο πόλεμος κατά της Χαμάς δεν θα σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός.


Ανέφερε επίσης πως ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση απόψε, «αλλά είναι η σωστή απόφαση». «Οι επικεφαλής ασφαλείας υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση και λένε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στον στρατό να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των μαχών» υπογράμμισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και προσέθεσε ότι « ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σύμφωνα με τους Times of Israel o πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η συμφωνία για τους ομήρους θα περιλαμβάνει πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού στους υπόλοιπους απαχθέντες.

Το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να συζητήσει μια πιθανή συμφωνία για τους ομήρους, δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση της συνάντησης, μετά τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου πολέμου και του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας. Δεν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τον Νετανιάχου να ζητά από τους υπουργούς σε αυτές να περιμένουν την πλήρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για μια λεπτομερή συζήτηση και ψηφοφορία, αναφέρει το Κανάλι 12, μεταδίδουν οι Times of Israel. Αν και οι μέρες κατάπαυσης αποτελούν μεγάλο «αγκάθι», οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε απελευθέρωση 50 – 100 Ισραηλινών ομήρων, με αντάλλαγμα 300 Παλαιστινίους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές. Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είμαστε «πολύ κοντά» στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης ενδεχομένως δεκάδων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *