Νέος σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί

Ακόμα ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών Ρίχτερ έπληξε σήμερα την ανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).


Το εστιακό βάθος του νέου σεισμού στην Τουρκία εντοπίζεται στα 46 χιλιόμετρα, και είναι ένας από τους δεκάδες που έχουν σημειωθεί μετά τους σεισμούς των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ.

Ο αγώνας για τον εντοπισμό και την διάσωση επιζώντων κάτω από τα κατεστραμμένα κτίρια συνεχίζεται παρά το ψύχος και τους μετασεισμούς.

Συνεχώς αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – Πάνω από 5.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 3.419, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία σε πάνω από 5.000.

Στη Συρία, τουλάχιστον 1.602 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί στη Συρία από τους φονικούς σεισμούς και μετασεισμούς που σημειώθηκαν στη γειτονική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι συριακές αρχές και διασώστες που επιχειρούν στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.


Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 812 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.449 έχουν τραυματιστεί στις επαρχίες που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Ταρτούς. Σε άνω των 790 ανήλθε παράλληλα ο αριθμός των νεκρών και σε 2.200 των τραυματιών στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν εκεί.


Ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές αυτές αναμένεται να αυξηθεί «δραματικά», σύμφωνα και πάλι με τους διασώστες.

Πίσω στην Τουρκία, ο Οκτάι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την αποστολή βοήθειας σε πληγείσες περιοχές καθώς και τις επιχειρήσεις διάσωσης. Σύμφωνα με τον Οκτάι, μόνο οχήματα διάσωσης και παροχής βοήθειας επιτρέπεται να κινούνται προς ή από το Χατάι, το Καχραμάνμαρας και το Αντιγιαμάν, τρεις από τις πλέον πληγείσες επαρχίες.

Ανησυχία του ΠΟΥ για τις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας από τις οποίες δεν υπάρχουν πληροφορίες

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του για περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας από τις οποίες δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες έπειτα από τον χθεσινό φονικό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για περιοχές από τις οποίες δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη διάρκεια συνάντησης του εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ στη Γενεύη.


«Η καταγραφή των ζημιών είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας», πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *