Νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, ενώ συγκεντρώνει ακόμη περισσότερα στρατεύματα κοντά στην «πλημμυρισμένη» από εκτοπισμένους Ράφα στη νότια Γάζα.


Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις εναντίον κατοικιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Ιράν δεν απέδωσε το πλήγμα στην Ισφαχάν στο Ισραήλ ωστόσο προειδοποίησε ότι θα απαντήσει «στον μέγιστο βαθμό» αν υπάρξει βλάβη στα συμφέροντά του.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ) του Ιράκ, μια ισχυρή πολιτοφυλακή που συνδέεται με το Ιράν, δήλωσαν πως η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε διοικητήριό τους στη στρατιωτική βάση Κάλσο ήταν το αποτέλεσμα μιας επίθεσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι τη «σοβαρή κατάσταση» στη Γάζα και τον τρόπο ενίσχυσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το πολιορκημένο από το Ισραήλ έδαφος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το Σάββατο (20/4) στην Κωνσταντινούπολη.


Εν τω μεταξύ περίπου 50 άτομα διαδήλωσαν μπροστά από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις κράτησης και ιατρικής περίθαλψης Σντε Τέιμαν, όπου κρατούνται κρατούμενοι από τη Γάζα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και για το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν ενημερώνει τις οικογένειες των κρατουμένων για το πού βρίσκονται οι συγγενείς τους.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Οι άνθρωποι εξαφανίζονται εδώ», «Στρατόπεδο βασανιστηρίων Σντε Τέιμαν» και «Τι συμβαίνει στο Σντε Τέιμαν;».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *