Nέα επικοινωνία Μακρόν – Σόλτς με Πούτιν – Μήνυμα Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Μακρόν και Σολτς με τον Ρώσο πρόεδρο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχουν μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επομένη της συνόδου των Βερσαλλιών, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.


Οι τρεις ηγέτες είχαν ήδη μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία και η Γερμανία «αξίωσαν από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Μετά τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της περασμένης Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, στο νέο του μήνυμα, ανέφερε πως η Ρωσία στέλνει νέα στρατεύματα στη χώρα του. Eίπε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός τηρεί την κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη κι ότι  αναμένουμε να πράξει το ίδιο και ο ρωσικός. «Τώρα είναι η εποχή που απαιτεί από όλους μας να είμαστε αποτελεσματικοί. Εκτελέστε τη δουλειά σας εκατό τοις εκατό, βοηθώντας τους συναδέλφους, φροντίζοντας τους αγαπημένους τους. Και ταυτόχρονα, να δίνετε ό,τι είναι απαραίτητο για την υπεράσπισή μας», είπε επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *