Μόσχα σε Κίεβο: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας “σφυροκοπούν” την Ουκρανία.


Σύμφωνα με το RT, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με επίκεντρο την απόκτηση εγγύησης ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, αυτοί είναι όροι που θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιοποίησης της Ουκρανίας και θα εξαλείψουν αυτό που η Ρωσία θεωρεί επί του παρόντος ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

“Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία, προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της ‘κόκκινης γραμμής’. Αυτό είναι ουδέτερο καθεστώς και άρνηση ανάπτυξης όπλων”, διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο “αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό”.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *