Μέση Ανατολή: Οι σοκαριστικές εντολές που είχαν οι τρομοκράτες της Χαμάς – «Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους» – Διορία ως τις 16:00 στη Γάζα για εκκένωση

 

Εντολές να προκαλέσουν λουτρό αίματος και να πάρουν ομήρους φέρονται να είχαν οι τρομοκράτες της Χαμάς από την ηγεσία τους στην επίθεση που έκαναν κατά του Ισραήλ το περασμένο Σάββατο (7.10.2023).


Έγγραφα που αποδεικνύουν πως οι τρομοκράτες της Χαμάς είχαν εντολή να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν, να πάρουν ομήρους και να φύγουν γρήγορα από τη Γάζα παρουσίασε το NBC, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για έγγραφα τα οποία εντόπισε ο στρατός του Ισραήλ στο πτώμα ενός άνδρα της Χαμάς.

Τα έγγραφα – που αποδίδονται στη Χαμάς – έχουν τη σήμανση «Άκρως Απόρρητο» και φέρουν την οδηγία: «Σκοτώστε όσους περισσότερους μπορείτε, πάρτε ομήρους και φύγετε γρήγορα για τη Γάζα».

Το σχέδιο επίθεσης είχε δύο σκέλη:

  1. Οι τρομοκράτες της Χαμάς να περικυκλώσουν και να μπουν στα κιμπούτς, στοχεύοντας σε τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται άμαχοι.
  2. Στη συνέχεια καλούνται να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν.

Στο έγγραφο φαίνεται ότι η «Μονάδα Μάχης 1» – της Χαμάς – θα επιτεθεί στο σχολείο «Da’at», ενώ η «Μονάδα Μάχης 2» θα αναλάβει την αρπαγή των ομήρων. Η Χαμάς, εκτός από το δημοτικό σχολείο που είχε βάλει στο «μάτι», σχεδίαζε να επιτεθεί και κατά του κέντρου νεότητας «Bnei Akiva».


Σε άλλη σελίδα με χάρτη, υπό τον τίτλο «Top Secret Maneuver», η Χαμάς δίνει οδηγίες σε μία μονάδα να ασφαλίσει την έφοδό της στο Κφαρ Σαάντ στα ανατολικά, ενώ άλλη μονάδα θα ελέγχει τη δυτική πλευρά.


Σειρήνες και διορία για εκκένωση

Οι σειρήνες ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ασκελόν και του Τελ Αβίβ, καθώς η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ έδωσε νέα διορία στους αμάχους της Γάζας να εκκενώσουν προς τον Νότο έως τις 16.00.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έστειλαν νέο μήνυμα στους Παλαιστινίους να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να κατευθυνθούν προς νότο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *