Μέση Ανατολή: Μέλη του Ερυθρού Σταυρού οδεύουν προς τη νότια Γάζα – Η Χαμάς θα τους παραδώσει 50 ομήρους

Αίσιο τέλος είχαν όπως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με το Κατάρ για την παράδοση 50 περίπου ομήρων από την Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η παράδοση των ομήρων μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.


«Η απελευθέρωση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες ώρες αν δεν υπάρξουν εμπόδια» αναφέρει χαρακτηριστικά το ισραηλινό δίκτυο I24.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Channel 12, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την κυβέρνηση Νετανιάχου, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

Νωρίτερα οι New York Times ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να αφεθούν ελεύθεροι έως και 50 όμηροι.

Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα


Ο Khaled Meshaal είναι μια ισχυρή φιγούρα στη Χαμάς, που επέζησε από μια ισραηλινή απόπειρα δολοφονίας σχεδόν πριν από τρεις δεκαετίες. Στην πρώτη του συνέντευξη στη δυτική τηλεόραση μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, είπε στο Sky News ότι οι άμαχοι που κρατούνται από τη Χαμάς θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει την ένταση του βομβαρδισμού της Γάζας.


Ο βασικός διαπραγματευτής της Χαμάς για την τύχη περισσότερων από 200 ομήρων που κρατούνται από την ομάδα στη Γάζα, λέει ότι όλοι οι άμαχοι ανάμεσά τους, θα απελευθερωθούν, εάν πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες.

Τόνισε ότι οι απελευθερώσεις ομήρων δεν μπορούν να γίνουν ενώ η επίθεση του Ισραήλ παραμένει τόσο έντονη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *