Μέση Ανατολή: ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν για εκεχειρία στη νότια Γάζα από τις 9 το πρωί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

 

Μια σημαντική απόφαση φαίνεται να πήραν ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν για εκεχειρία στη νότια Γάζα από τις 9 το πρωί. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σε δημοσιογράφους στην Αίγυπτο ότι η διάβαση θα ανοίξει για ανθρωπιστική βοήθεια.


Η Χαμάς πάντως, τόνισε ότι δεν έχει σχετικές πληροφορίες για την εξέλιξη αυτή.

Το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου πρόκειται να ανοίξει στις 9 το πρωί της Δευτέρας για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τη Γάζα και την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα, μετέδωσε το NBC News το βράδυ της Κυριακής επικαλούμενο Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σε δημοσιογράφους στην Αίγυπτο ότι η διάβαση θα ανοίξει για ανθρωπιστική βοήθεια. «Δημιουργούμε —με τα Ηνωμένα Έθνη, με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ, με άλλους— τον μηχανισμό μέσω του οποίου μπορούμε να λάβουμε τη βοήθεια και να τη μεταφέρουμε στους ανθρώπους που τη χρειάζονται», είπε ο Μπλίνκεν.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε στο CNN ότι η Χαμάς εμπόδιζε τους ανθρώπους να φύγουν από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα. Τρεις αμερικανικές πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση δήλωσαν επίσης στο NBC ότι παραμένει ασαφές εάν η Χαμάς θα ανοίξει την πλευρά της στο πέρασμα της Ράφα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *