Μακρόν: «Η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε «βέβαιος» ότι η Ρωσία «έχει βάλει στο στόχαστρο» τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, «συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης», αφήνοντας υπονοούμενα ότι η χώρα δεν θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Αγώνες το καλοκαίρι.


«Η Ρωσία προωθεί κάθε μέρα το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο, επομένως θα ήταν ρίσκο. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατηθούμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η σχέση με την αλήθεια, είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, με την ευκαιρία της παρουσίας του στα εγκαίνια του Ολυμπιακού Κέντρου υγρού στίβου, στο Σεν Ντενί.

Ο Πρόεδρος Μακρόν εγκαινίασε το υδάτινο κέντρο του Σεν Ντενί

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εγκαινίασε το Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο του Σεν Ντενί, στα περίχωρα του Παρισιού, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης, καταδύσεων και υδατοσφαίρισης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που έχουν προγραμματιστεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Λίγο πάνω από εκατό ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, τα Ηλύσια υπογραμμίζουν ένα «αρχιτεκτονικό και οικολογικό επίτευγμα», το οποίο «αντιπροσωπεύει τέλεια το πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να είναι χρήσιμοι για τη χώρα».


Με «τη μεγαλύτερη κοίλη ξύλινη στέγη στον κόσμο», αυτή η «βιτρίνα της γαλλικής εξειδίκευσης» θα επιτρέψει τη «μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της κατασκευής κατά 30%», εξήγησε στον Τύπο ένας σύμβουλος του αρχηγού του κράτους, ο οποίος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κατασκευή του υδάτινου κέντρου.


Η δομή θα είναι μια σημαντική κληρονομιά για το Σεν-Σαιν Ντενί, το φτωχότερο διαμέρισμα της Γαλλίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας, όπου ένας στους δύο μαθητές μεταξύ 11 και 12 ετών δεν ξέρει κολύμπι, σύμφωνα με στοιχεία από τις γαλλικές αρχές.

Μετά τα εγκαίνια του Ολυμπιακού χωριού στα τέλη Φεβρουαρίου, επίσης στο Σεν-Σαιν Ντενί, ο Μακρόν δείχνει να είναι όλο και πιο παρών στις Ολυμπιακές προετοιμασίες.

Στις 17 Απριλίου «θα απέχουμε 100 μέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο ίδιος σύμβουλος. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος ζήτησε από τους υπουργούς «να μεταβούν στο πεδίο» για να επιθεωρήσουν τα εργοτάξια και να «βεβαιωθούν ότι τηρείται το χρονοδιάγραμμα».

Μακρόν: «Προτιμώμενο σενάριο η τελετή έναρξης στο Σηκουάνα, έχουμε εναλλακτικές»


Η πραγματοποίηση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σηκουάνα παραμένει το «προτιμώμενο σενάριο», παρά τις απειλές ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο των εγκαινίων του Ολυμπιακού Κέντρου υγρού στίβου, στο Σεν Ντενί.

«Το προτιμώμενο σενάριο, αυτό που προετοιμάζουμε, που υποθέτουμε και που θέλουμε, είναι προφανώς αυτό που έχει σχεδιαστεί με όλους τους διοργανωτές και του οποίου οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν εν καιρώ. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτήν την τελετή έναρξης» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, παραδεχόμενος ότι η χώρα του βρίσκεται «εδώ και πολλά χρόνια υπό τρομοκρατική απειλή». «Προετοιμάζουμε διάφορα σενάρια. Αν η απειλή εξελισσόταν και αν θεωρούσαμε ότι το απαιτούσαν οι συνθήκες, έχουμε εναλλακτικά σενάρια» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *