Μακρόν για ένταξη των πυρηνικών της Γαλλίας στην άμυνα της ΕΕ: «Ας τα βάλουμε όλα στο τραπέζι» κατά της Ρωσίας

Έτοιμος να ανοίξει τον διάλογο για συμπερίληψη των γαλλικών πυρηνικών κεφαλών σε μια ευρωπαϊκή άμυνα ενάντια στην απειλή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά μέσα του γαλλικού ομίλου ΜΜΕ Ebra ο Μακρόν τονίζει ότι είναι «υπέρ του ανοίγματος αυτής της συζήτησης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει την αντιπυραυλική άμυνα, την εξαπόλυση όπλων μεγάλου βεληνεκούς, τα πυρηνικά όπλα για όσους τα διαθέτουν ή που έχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους. Ας τα βάλουμε όλα στο τραπέζι και ας δούμε τι πραγματικά μας προστατεύει με αξιόπιστο τρόπο».

Επίσης, ανέφερε πως «η Γαλλία θα διατηρήσει την ιδιαιτερότητά της, αλλά είναι έτοιμη να συμβάλει περισσότερο στην άμυνα του ευρωπαϊκού εδάφους».

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η Γαλλία, η οποία διαθέτει περίπου 300 πυρηνικές κεφαλές, είναι η μόνη πυρηνική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το Politico, ο Μακρόν τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιεί μια όλο και πιο σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *