Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – «Δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν τη νύχτα λέει ο ισραηλινός στρατός

Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η χερσαία επιχείρησή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες».


«Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF σήμερα το πρωί.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους «τρομοκράτες», εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν επίσης «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες.

Παράλληλα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) απέτρεψαν «τρομοκράτες» που προσπαθούσαν να επιτεθούν από τον Λίβανο, όπως ανέφερε ο στρατός αργά χθες στην εφαρμογή Telegram.


Οι IDF δήλωσαν ότι «τρομοκρατικός πυρήνας προσπάθησε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς την περιοχή Κιμπούτς Γιφτάχ στο βόρειο Ισραήλ. Ο τρομοκρατικός πυρήνας επλήγη από τεθωρακισμένο των IDF».


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν «τρομοκράτη» ενώ «πλησίαζε την περιοχή των συνόρων από τον Λίβανο κοντά στην κοινότητα Σλόμι». Βίντεο, που συνοδεύει την ανάρτηση, φέρεται να δείχνει τη στιγμή που χτυπήθηκε ο ύποπτος.

CNN: Οι ΗΠΑ αναμένουν να ενταθεί η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι η εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα εισέλθει σε νέα φάση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Το δίκτυο CNN ανέφερε, επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ουάσινγκτον, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένει να μειωθούν οι αεροπορικές επιθέσεις και να ενισχυθεί η «στρατηγική εστίαση στη χερσαία εκστρατεία».

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στόχος πιθανόν θα είναι να ‘καθαρίσει’ το τεράστιο δίκτυο των υπόγειων στοών το οποίο χρησιμοποιεί η Χαμάς. Καθώς η ανθρωπιστική βοήθεια συνεχίζει να φθάνει στη Λωρίδα της Γάζας, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει «μείωση σε ό,τι έχουμε δει αναφορικά με μαζικά ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *