Λιβύη: Τραυματίστηκαν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής σε τροχαίο

Μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα.


Συγκεκριμένα, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα κάποια στελέχη να υποστούν ελαφρούς τραυματισμούς.

Σε ετοιμότητα απογείωσης βρίσκεται αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ της Ελευσίνας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.


Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.


Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη

Η Ελλάδα απέστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες «Daniel» περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο αφίχθη ήδη στη Βεγγάζη με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και στην παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τροφίμων.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Γεραπετρίτη, την αποστολή συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, Πρέσβης Σταύρος Βενιζέλος, για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, και σε αυτήν συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει πρώτες βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.


Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνίσταται και στη διάθεση δύο τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και ενός τόνου φαρμακευτικού υλικού.

Τη διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» στη χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *