Λιβύη: Η Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε τον απολογισμό των 11.300 νεκρών που ανακοινώθηκε από τον ΟΗΕ

Η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε σήμερα τον απολογισμό των 11.300 νεκρών από τις πλημμύρες στην Ντέρνα, τον οποίο της απέδωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.


«Με έκπληξη είδαμε το όνομά μας να εμφανίζεται σ’ αυτούς τους αριθμούς. Ενισχύουν τη σύγχυση, την απόγνωση των οικογενειών των αγνοουμένων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Βεγγάζη ο εκπρόσωπος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου Ταουφίκ Σόκρι.

το βράδυ του Σαββάτου, υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη την λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο, ανέφερε ότι τουλάχιστον 11.300 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, που χτυπήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από πλημμύρες.

«Σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο, οι πλημμύρες αυτές χωρίς προηγούμενο στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 11.300 ανθρώπους και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα», ανέφερε συγκεκριμένα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών σε ενημέρωσή του για την κατάσταση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *