Κολομβία: Τα τέσσερα παιδιά που επιβίωσαν 40 μέρες στη ζούγκλα αναρρώνουν στο νοσοκομείο

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί την απίστευτη ιστορία των τεσσάρων παιδιών στην Κολομβία, που κατάφεραν να επιβιώσουν επί 40 ημέρες στην άγρια ζούγκλα.


Τα αδελφάκια που διασώθηκαν έτρωγαν φρούτα και το αλεύρι που βρήκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ η 13χρονη αδερφή τους φρόντιζε τα μικρότερα παιδιά. Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης θα γίνει νονός του αγοριού που έγινε ενός έτους, κατά τη διάρκεια της περιπλάνησή τους.

Δίπλα τους γιατροί και νοσηλευτές, πολλά μέλη της οικογένειάς τους αλλά και ο πρόεδρος της χώρας Γκουστάβο Πέτρο που τα επισκέφτηκε μαζί με τη σύζυγό του. Η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή όμως χρειάζονται φροντίδα για να δυναμώσουν.

«Μιλάμε για τρεις εβδομάδες νοσηλείας εφ’ όσον η κατάσταση εξελίσσεται καλά» δήλωσε ο Κάρλος Ρίνκον, στρατιωτικός γιατρός.

«Χαίρονται πολύ που βλέπουν τους συγγενείς τους. Μέρα με τη μέρα τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα» δήλωσε ο Φιντένσιο Βαλένσια, θείος των τεσσάρων παιδιών.


Από την πλευρά της η Ταμάρις Μουκουτούι, θεία των παιδιών δήλωσε ενθουσιασμένη: «Ένιωθα μέσα μου ότι θα παιδιά θα επιζούσαν γιατί εκείνη έχει την ικανότητα να μαθαίνει πολλά πράγματα και νιώθω πως ήταν εκείνη που τα κατάφερε./ Γνώριζε τα πάντα, γνώριζε ποια είναι τα φρούτα που τρώγονται γιατί στη ζούγκλα υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη φρούτα, πρέπει κανείς να ξέρει τι μπορεί να καταναλωθεί».


Μεγάλη έμφαση δίνεται τώρα από τους ειδικούς στην ψυχική φροντίδα των παιδιών που έζησαν μια τραυματική εμπειρία ενώ έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και την απώλεια της μητέρας τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *