Καρέ-καρέ η κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ στον κόλπο του Ομάν

Βίντεο από την επιχείρηση κατάληψης του ελληνόκτητου τάνκερ St Nicholas από άνδρες του ιρανικού πολεμικού ναυτικού, ενώ εκείνο έπλεε στον κόλπο του Ομάν, έδωσε στην δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση του Ιράν.


Η επιχείρηση κατάληψης έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Στο βίντεο φαίνεται η προσέγγιση των πέντε ενόπλων στο τάνκερ με ελικόπτερο, το οποίο αιωρείται σε απόσταση αναπνοής.

Το ελληνόκτητο τάνκερ σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας Empire Navigation, είχε φορτώσει 145.000 τόνους πετρελαίου στο λιμάνι της Βασόρας και κατευθυνόταν προς την Αλίαγα της Τουρκίας μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Empire Navigation, η οποία δήλωσε ότι έχασε την επαφή με το πλοίο. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πλοίο επιβαίνει 19μελές πλήρωμα, 18 Φιλιππινέζοι και ένας Έλληνας, ενώ το τάνκερ είχε ναυλωθεί από την τουρκική εταιρεία διυλιστηρίων Tupras.

Την ίδια ώρα, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τα μέλη του πληρώματος, ανάμεσα στους οποίους και ένας 20χρονος Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος, καθώς το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών έχει απενεργοποιηθεί από τους Ιρανούς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *