Ισραήλ: Πυρετός διαπραγματεύσεων και αγωνία για την 4η απελευθέρωση ομήρων – Η Χαμάς χωρίζει μητέρες και παιδιά

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την λήξη της τετραήμερης κατάπαυσης πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με αγωνία αναμένεται η αποψινή απελευθέρωση ομήρων.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες φαίνεται να καθυστερούν, καθώς ο κατάλογος των ονομάτων που η Χαμάς δήλωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει θα χωρίσει πολλά παιδιά από τις μητέρες τους, όπως φέρεται να δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στους «Times of Israel», ενώ είχε συμφωνηθεί οι οικογένειες να παραδίδονται ατόφιες.

Ειδικότερα, το Ισραήλ λέει ότι η εκεχειρία με τη Χαμάς απαγορεύει στην τρομοκρατική οργάνωση να χωρίζει μητέρες από τα παιδιά τους – κάτι που έχει ήδη κάνει μία φορά νωρίτερα στο πλαίσιο της προσωρινής εκεχειρίας.

Παράλληλα, διαπραγματευτές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να συμφωνήσουν μια παράταση της εκεχειρίας που λήγει σήμερα στη Γάζα, όμως εξακολουθούν να συζητούν τη διάρκεια μιας παράτασης και το ποιοι κρατούμενοι θα πρέπει να απελευθερωθούν βάσει αυτής, δήλωσαν τρεις αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιδιώκει παράταση τεσσάρων ημερών ενώ το Ισραήλ θέλει παρατάσεις από μέρα σε μέρα, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται για το ποιοι Παλαιστίνιοι θα απελευθερωθούν, δήλωσαν οι πηγές αυτές.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *