Ιράν: Εγκεφαλικά νεκρή είναι η έφηβη Αρμίτα Χεραβάντ – Είχε χτυπηθεί από Ιρανούς αστυνομικούς επειδή δεν φορούσε μαντίλα

 

Η Αρμίτα Χεραβάντ, η έφηβη Ιρανή που έπεσε σε κώμα νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, μετά από την άσκηση βίας από Ιρανούς αστυνομικούς, σχετικά με παράβαση της νομοθεσίας του Ιράν για το χιτζάμπ (μαντίλα), φέρεται να είναι “εγκεφαλικά νεκρή”, όπως μετέδωσαν σήμερα ιρανικά ΜΜΕ.


“Οι ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της Αρμίτα Χεραβάντ, αφήνουν να εννοηθεί ότι η ίδια είναι εγκεφαλικά νεκρή, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού”, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται σχεδόν ένα χρόνοα μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί από την «αστυνομία ηθικής», για να υπενθυμίσει ότι η κατάσταση για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν είναι τραγική.

Η Αρμίτα Γκεραβάντ φαίνεται σε πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να πέφτει αναίσθητη λίγες μόνο στιγμές αφού έχει μπει στο μετρό της Τεχεράνης, ενώ το περιστατικό άφησε την έφηβη να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση. Τα μαλλιά της ήταν κομμένα κοντά και δε φορούσε την παραδοσιακή μαντίλα για να τα καλύπτει…

Στελέχη της ιρανικής αντιπολίτευσης ζήτησαν τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του οπτικοακουστικού υλικού περιστατικού. Οι αρχές δημοσίευσαν πλάνα τα οποία τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους ότι η Γκεραβάντ λιποθύμησε λόγω πτώσης της αρτηριακής της πίεσης.


Αυτόπτες μάρτυρες και οργανώσεις δικαιωμάτων στο εξωτερικό ανέφεραν ότι η αιτία της πτώσης της ήταν η επίθεση από τη λεγόμενη «αστυνομία ηθικής», επειδή δε φορούσε χιτζάμπ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *