Ιράκ: Τρία οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν πάνω από βάση των ΗΠΑ στα βόρεια της χώρας

Τρία οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν σήμερα πάνω από το αεροδρόμιο της Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, στο οποίο σταθμεύουν αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία αυτή δεν αναφέρεται αν προκλήθηκαν απώλειες ή ζημιές στην υποδομή.

Η σημερινή επίθεση σημειώνεται μερικές ώρες μετά την επίθεση που ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν σε φερόμενο από τους ίδιους ως «αρχηγείο κατασκοπείας» της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ Μοσάντ στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιφέρειας Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι τα drones αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν γύρω στις 05:05 τοπική ώρα σήμερα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Οργάνωση που ονομάζεται Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, η οποία συσπειρώνει φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ, έχει αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.


Οι αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις που σταθμεύουν στο Ιράκ και κατά μήκος των συνόρων στη Συρία βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού εν μέσω δεκάδων επιθέσεων, για τις οποίες την ευθύνη έχει αναλάβει κυρίως η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ σε σχέση με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *