ΗΠΑ: Έφοδος της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UCLA – Άγριες συγκρούσεις και συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που έχουν κάνει κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το UCLA, μετά την έφοδο στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.


Αστυνομικοί απομακρύνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές. Χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος που έχει κατασκηνώσει έξω από την πανεπιστημιούπολη, ενώ προχωρούν και σε συλλήψεις.

Επίσης, εκτοξεύουν κρότου-λάμψης και έκαναν χρήση λαστιχένιων σφαιρών.

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των Αρχών ότι θα συλληφθούν εάν δεν απομακρυνθούν, εκατοντάδες φοιτητές παραμέναν επί ώρες σε σκηνές και είχαν οχυρωθεί πίσω από ξύλινα παραπετάσματα.

Είχαν προηγηθεί βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ισραήλ και φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν την αδιαφορία των Αρχών για τη βάναυση επίθεση που, όπως λένε, δέχθηκαν και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άτομα.


Όπως ανακοίνωσε το UCLA, σήμερα και αύριο τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται εξ αποστάσεως, καθώς το πανεπιστήμιο είπε σε όλους να αποφεύγουν την περιοχή του Dickson Court and Plaza.


Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο των αρχών με το οποίο καλούσαν μάταια τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν.

«Εκκενώστε, αλλιώς θα συλληφθείτε» ήταν το τελεσίγραφο των αστυνομικών προς τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *