ΗΠΑ: Άνοιξε ξανά για το κοινό η οικεία του Φρέντερικ Ντάγκλας

Η ιστορική πρώην κατοικία του Φρέντερικ Ντάγκλας, του Αφρο-Αμερικανού κοινωνικού μεταρρυθμιστή, συγγραφέα και πολιτικού, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, άνοιξε ξανά για επισκέψεις κοινού, για πρώτη φορά από το 2020, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ.


H Εθνική Ιστορική Τοποθεσία Φρέντερικ Ντάγκλας, που παρέμενε κλειστή κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, από τον Μάρτιο του 2020, είναι επισκέψιμη από την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Η κατοικία στην Ανακόστια, συνοικία στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον ανακαινίστηκε ενώ εγκαταστάθηκε νέο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού, το οποίο ήταν απαραίτητο, καθώς η αλλαγή των επιπέδων υγρασίας μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο σε ιστορικές ελαιογραφίες όσο και στο φινίρισμα των επίπλων.

Εκεί φυλάσσονται 3.000 αντικείμενα που ανήκαν στον Φρέντερικ Ντάγκλας.

Το σπίτι χτίστηκε αρχικά μεταξύ 1855 και 1859 για έναν αρχιτέκτονα από τη Φιλαδέλφεια. Το 1877 ο Ντάγκλας, ο οποίος γεννήθηκε ως σκλάβος το 1818 προτού δραπετεύσει, το αγόρασε και έζησε εκεί μέχρι τον θάνατό του, το 1895.


Οι επισκέπτες του σπιτιού, το οποίο ο Ντάγκλας ονόμασε Τσένταρ Χιλ, μπορούν να δουν τη βιβλιοθήκη του μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το βιολί που έπαιζε όταν τον επισκέπτονταν τα εγγόνια και οι καλεσμένοι του, τη θέση για τα καπέλα που βρισκόταν στην μπροστινή είσοδο και τις λάμπες κηροζίνης που χρησιμοποιούσε η οικογένεια σε όλο το σπίτι.


Ο Φρέντερικ Ντάγκλας πέρασε τη ζωή του παλεύοντας για δικαιοσύνη και ισότητα. Γεννημένος στη σκλαβιά το 1818, δραπέτευσε ως νέος και έγινε ηγετική φωνή στο κίνημα της κατάργησης της δουλείας.

«Οι άνθρωποι παντού εξακολουθούν να βρίσκουν έμπνευση σήμερα στον ακούραστο αγώνα, τα λαμπρά λόγια και το συμπεριληπτικό όραμά του για την ανθρωπότητα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ιστορικής τοποθεσίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *