Η Βρετανία ζητεί από την Σερβία την απελευθέρωση των τριών Κοσοβάρων αστυνομικών  

Σε δηλώσεις προχώρησε το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το ertnews, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


«Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των τριών αστυνομικών του Κοσσυφοπεδίου που συνελήφθησαν στις 14 Ιουνίου.

Προτρέπουμε το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν μονομερή μέτρα και να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση της έντασης.

Επαναλαμβάνουμε τις εκκλήσεις μας προς τον Πρωθυπουργό Κούρτι και την κυβέρνηση του να διασφαλίσουν ότι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι εκτελούν τα μεταβατικά τους καθήκοντα από εναλλακτικές τοποθεσίες έξω από τα δημοτικά κτίρια και ότι οι ειδικές αστυνομικές μονάδες θα αποσυρθούν από τα δημοτικά κτίρια.

Νέες, χωρίς αποκλεισμούς, εκλογές πρέπει να προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατό. Αναμένουμε και ενθαρρύνουμε τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές.


Αναμένουμε από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να συμμετάσχουν αμέσως στον διάλογο με τη διευκόλυνση της ΕΕ και ειδικότερα να ξεκινήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση τις εργασίες για τη δημιουργία μιας Ένωσης Δήμων με Σερβική Πλειοψηφία».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *