Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει κάνει πρόοδο στο μέτωπο της Αβντιίβκα – Αποκρούσαμε τις επιθέσεις λέει η Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός υποστήριξε σήμερα ότι «βελτίωσε» τις θέσεις του χάρη στις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις του γύρω από την πόλη Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, μολονότι οι ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι απώθησαν αυτήν την επίθεση.


Η επίθεση εναντίον αυτής της βιομηχανικής πόλης του Ντονμπάς φαίνεται να ανησυχεί τις ουκρανικές αρχές που εδώ και μήνες έχουν εξαπολύσει μια αντεπίθεση για την ανάκτηση των ουκρανικών εδαφών. Την Τρίτη, το Κίεβο έκανε λόγο για «μαζικές επιθέσεις» των Ρώσων που προσπαθούσαν να περικυκλώσουν την Αβντιίβκα αλλά διαβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εμπόδισαν την απώλεια θέσεων».

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την «πρόοδο» στη ζώνη αυτή. Οι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από το πυροβολικό, «βελτίωσαν τις θέσεις τους γύρω από τη γραμμή του μετώπου» κοντά στην Αβντιίβκα, ανέφερε το υπουργείο στο Telegram, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο επικεφαλής των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων στο Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, χαιρέτισε επίσης την «πρόοδο» των ρωσικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι παρατηρεί μια «τάση υποχώρησης» των Ουκρανών αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για πραγματική υποχώρηση.

Ο Άντριι Κοβαλιόφ, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, επέμεινε πάντως σήμερα το πρωί ότι οι Ουκρανοί «απώθησαν όλες τις επιθέσεις του εχθρού» και δεν παραχώρησαν εδάφη.


Ο δήμαρχος της Αβντιίβκα Βιτάλι Μπαράμπας είπε ότι οι μάχες «συνεχίζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ντονέτσκ, ένας 85χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε η αυλή του σπιτιού του και άλλοι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν.


Ο Μπαράμπας είπε ότι οι κάτοικοι φροντίζουν να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους όταν μαίνονται οι συγκρούσεις γιατί έχουν «ένστικτο αυτοσυντήρησης». Ο ίδιος όμως προσπαθεί να τους πείσει να φύγουν από την περιοχή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *