Η Ρωσία έχει στόχο να διασπάσει την ουκρανική άμυνα στα βορειοανατολικά, λέει Ουκρανός στρατηγός

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν στόχο να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα στον τομέα Κουπριάνσκ-Λιμάν στη γραμμή του βορειανατολικού μετώπου, όπου έχουν ενταθεί οι μάχες, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.


Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνεται ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι να συναντά στρατιώτες σε άγνωστη δασική τοποθεσία και να λέει μεταξύ άλλων πως οι μάχες στον βορειανατολικό τομέα Κουπριάνσκ–Λιμάν «έχουν ενταθεί σημαντικά».

«Ο εχθρός προετοιμάζεται σοβαρά για επιθετικές ενέργειες» συγκεντρώνοντας δυνάμεις, λέει ο Σίρσκι στο βίντεο που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Ο κύριος στόχος είναι να διασπάσουν τα στρατεύματά μας» που αμύνονται και να ανακαταλάβουν εδάφη μας, συμπλήρωσε.

Ο ουκρανικός στρατός απευλευθέρωσε την πόλη Κουπριάνσκ και παρακείμενες περιοχές πριν από περίπου έναν χρόνο, δίνοντας τέλος στη ρωσική κατοχή μετά την εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 . Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει εκ νέου σφοδρές επιθέσεις στην περιοχή.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην καθημερινή του ενημέρωση ότι μάχες μαίνονται κατά μήκος του ανατολικού μετώπου, ιδιαίτερα γύρω από το Κουπριάνσκ και κοντά στην Αβντίιβκα και Μαρίινκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.


Η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση γύρα από την Αβντίιβκα την περασμένη εβδομάδα και οι μάχες εκεί ήταν έντονες. Η Αβντίιβκα, μια στρατηγικής σημασίας πόλη που διαθέτει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής οπτάνθρακα (κωκ), βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα του Ντονέτσκ, πολλά από τα οποία έχουν καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις.


Αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι τα ουκρανικά στρατεύματα διατηρούν τις θέσεις τους στα ανατολικά. Η ουκρανική αντεπίθεση στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας – που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου – δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *