Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Scot Carrier δίνει λεπτομέρειες για την θανατηφόρα σύγκρουση στην Βαλτική θάλασσα

Το M/V Scot Carrier επέστρεψε στο σημείο σε λιγότερο από 25 λεπτά μετά τη θανατηφόρα σύγκρουσή που είχε με την φορτηγίδα, δήλωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.


Η πλοιοκτήτρια του φορτηγού πλοίου M/V Scot Carrier, το οποίο ενεπλάκη σε θανατηφόρα σύγκρουση με μία φορτηγίδα τη Δευτέρα στα ανοιχτά της Σουηδίας, δίνει νέες λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο πλοίο μετά τη σύγκρουση καθώς η έρευνα εξετάζει πιθανές εγκληματικές ενέργειες.

Το φορτηγό πλοίο MV Scot Carrier, κατασκευής 2018, συγκρούστηκε με τη φορτηγίδα μήκους 55 μέτρων «Karin Hoj» στα ανοιχτά του νησιού Bornholm μέσα σε ομίχλη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα την ανατροπή της φορτηγίδας.

Το ένα μέλος του πληρώματος από τη φορτηγίδα βρέθηκε νεκρό ενώ το άλλο ακόμη αγνοείται. Δύο μέλη του πληρώματος του βρετανικού φορτηγού πλοίου βρέθηκαν πάνω από το νόμιμο επιτρεπτό όριο αλκοόλ και βρίσκονται υπό κράτηση από την αστυνομία.

Η Σουηδική Εισαγγελική Αρχή φέρεται να διερευνά διάφορες κατηγορίες όπως αμέλεια στη θαλάσσια κυκλοφορία, πρόκληση θανάτου από αμέλεια και χρήση υπερβολικού αλκοόλ.


Η Scotline Marine Holdings Limited, ως πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Scot Carrier, δήλωσε την Τρίτη παρέχοντας ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα μετά τη σύγκρουση.


Σύμφωνα με την εταιρεία, μετά τη σύγκρουση το EPIRB της φορτηγίδας ενεργοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι σουηδικές αρχές να επικοινωνήσουν με το Scot Carrier για περισσότερες πληροφορίες.

«Ο ανθυποπλοίαρχος, ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα εκείνη τη στιγμή ζήτησε από τον πλοίαρχο να έρθει στη γέφυρα του «Scot Carrier» όπου ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με τη σουηδική ακτοφυλακή», ανέφερε η εταιρεία.

«Μόλις ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του πληρώματος και ολοκληρώθηκε η αρχική εκτίμηση των ζημιών, το Scot Carrier επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης και καθέλκυσε μια λέμβο διάσωσης για να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ο χρόνος μεταξύ της σύγκρουσης και την επιστροφή του Scot Carrier στην τοποθεσία του συμβάντος ήταν μικρότερος από 25 λεπτά».

Όσον αφορά τα δύο μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από το κανονικο, η Scot Marine Holdings δήλωσε ότι «έχει μια αυστηρή πολιτική για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και έχει μηδενική ανοχή για τυχόν παραβιάσεις που συμβαίνουν».


Το Scot Carrier βρίσκεται τώρα ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ystad, στη Σουηδία και το πλήρωμα και η ναυτιλιακή εταιρεία συνεργάζονται πλήρως για την έρευνα, την οποία έχουν αναλάβει οι σουηδικές, οι δανικές και οι βρετανικές αρχές.

Η εταιρεία είπε ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *