Η κατάρα του καρκίνου χτυπάει το Μπάκιγχαμ: Η Κέιτ Μίντλετον ήταν το τρίτο «θύμα» της μετά την δούκισσα του Γιορκ και τον βασιλιά Κάρολο

Δεν ξέρουμε αν κάποια κατάρα έχει πέσει πάνω στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά ξέρουμε ότι η Κέιτ Μίντλετον ήταν το τρίτο πρόσωπο του βασιλικού παλατιού της Βρετανίας που χτυπάει την πόρτα του ο καρκίνος μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο έδωσε τροφή σε μια σειρά δημοσιεύματα που μιλάνε για «κατάρα του καρκίνου στο Μπάκιγχαμ». Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι ο τρίτος άνθρωπος της βασιλικής οικογένειας μετά την δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον και τον βασιλιά Κάρολο που κλήθηκαν να δώσουν την πιο μεγάλη μάχη της ζωής τους απέναντι στην επάρατη νόσο.

Η μάχη της Σάρας Φέργκιουσον

Στις 21 Ιανουαρίου 2024 εκπρόσωπος της Δούκισσας του Γιορκ και πρώην συζύγου του πρίγκιπα Άντριου, Σάρας Φέργκιουσον, η οποία είχε χειρουργηθεί πριν λίγο καιρό για καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε ότι το μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας πάσχει από «κακοήθες μελάνωμα», δηλαδή, καρκίνο του δέρματος.

«Αφού διαγνώστηκε το περασμένο καλοκαίρι με καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο, η δούκισσα του Γιορκ πληροφορήθηκε ότι έχει προσβληθεί από κακοήθες μελάνωμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Το μελάνωμά εντοπίστηκε κατά τις εξετάσεις τις οποίες ζήτησε ένας δερματολόγος επειδή η 64χρονη Σάρα Φέργκιουσον επρόκειτο να κάνει χειρουργική αποκατάσταση του στήθους της, μετά τη μαστεκτομή. Μία από τις ελιές που αφαιρέθηκαν από το δέρμα της και εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι ήταν καρκίνωμα. Η δούκισσα «διατηρεί υψηλό ηθικό» παρά την κακή είδηση που έλαβε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


Η ανακοίνωση για τον βασιλιά Κάρολο

Στις 5 Φεβρουαρίου 2024 το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.
Το παλάτι ανέφερε ότι ο βασιλιάς παραμένει αισιόδοξος για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.


Ο βασιλιάς Κάρολος λίγο καιρό πριν την σοκαριστική ανακοίνωση, είχε υποβληθεί σε επέμβαση για ένα πρόβλημα υπερπλασίας του προστάτη. Μάλιστα η επέμβαση είχε γίνει το ίδιο διάστημα με την επέμβαση που είχε κάνει η Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα και είχε δώσει τροφή στις φήμες ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε χθες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παλατιού

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Βασιλιάς για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα άλλο ζήτημα υγείας. Στις διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε κάποια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότης θα συνεχίσει να ασχολείται με υποθέσεις του κράτους.


Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση στο νοσοκομείο. Παραμένει αισιόδοξος όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του, το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωση για να αποφευχθούν οι εικασίες, και με την ελπίδα ότι ίσως βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που μαστίζονται από καρκίνο».

Τρίτωσε το κακό με την Κέιτ Μίντλετον

Η κατάρα… τρίτωσε χθες μετά την Κέιτ Μίντλετον.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ επιβεβαίωσε χθες τις φήμες που ανέφεραν ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας  και ανακοίνωσε, προκαλώντας σοκ σε όλους, ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Σε μήνυμά της στα social media η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι η προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο ήταν επιτυχής και αρχικά θεωρήθηκε ότι η κατάστασή της δεν ήταν ανησυχητική, αλλά οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος και πρόσθεσε: «Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της οικογένειάς μας».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε ότι οι γιατροί την συμβούλεψαν να κάνει προληπτική χημειοθεραπεία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

«Μου πήρε χρόνο για να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου», είπε.

«Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι εντάξει.

«Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *