Γερμανία: Έκκληση στη Ρωσία για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Η Ρωσία ενημέρωσε επισήμως την Ουκρανία, μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Μινσκ, ότι αναστέλλει την συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Μόσχας στη Λευκορωσία.


Ο Μπόρις Γκριζλόφ επισήμανε ότι ειδοποίηση εστάλη από την πρεσβεία μέσω διπλωματικών διαύλων στην Ουκρανία και ότι η τήρηση της συμφωνίας τερματίζεται από τις 18 Ιουλίου.

Έκκληση της Γερμανίας

Η Γερμανία εξακολουθεί να κάνει έκκληση στη Ρωσία να καταστεί δυνατή μια παράταση της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε παράλληλα σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς επίσης σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το Βερολίνο δεν σχολιάζει μεμονωμένες εξελίξεις στον πόλεμο.


Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία αυτή που συνήφθη με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ τον περσινό Ιούλιο, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν συνδέεται με τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας, τις οποίες η Μόσχα χαρακτήρισε ουκρανική τρομοκρατική επίθεση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *