Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία με το Ισραήλ- Δεν ικανοποιείται το Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας πως αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters.


Ειδικότερα, η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους.

Δεν υπήρχαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιελάμβανε η συμφωνία.

Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι η αποδοχή του σχεδίου εκεχειρίας από τη Χαμάς απορρίπτεται από την πλευρά του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου συμφώνησε να ανοίξει ξανά το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτά.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα πως θα διασφαλίσει ότι το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα θα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.


Ο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης τη «σαφή θέση του για τη Ράφα» σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *