Γάζα: Ανέστειλε τη λειτουργία του και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο

Το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζαςυποχρεώθηκε σήμερα να αναστείλει τη λειτουργία του, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο διοικητής του στο δίκτυο Al Jazeera.


Ο Άτεφ αλ Καχλούτ ενημέρωσε το Al Jazeera πως το νοσοκομείο – το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015 με χρηματοδότηση από την Ινδονησία και βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας – υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που καθιστούν αδύνατη την περίθαλψη ασθενών.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τον προηγούμενο μήνα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Στις 5 Νοεμβρίου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος είχε στηθεί επιχειρησιακό κέντρο της Χαμάς. Παρουσίασαν επίσης δορυφορικές εικόνες που φέρονται να δείχνουν εγκατάσταση εκτόξευσης ρουκετών σε μικρή απόσταση από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς των IDF.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *