Γαλλία: Άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι σε παιδική χαρά και τραυμάτισε παιδιά – Δύο σε κρίσιμη κατάσταση

Συναγερμός σήμανε σήμερα στην πόλη Ανεσί στη Γαλλία, όταν άνδρας εισέβαλε σε πάρκο και επιτέθηκε σε παιδιά με μαχαίρι.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τέσσερα παιδιά, όλα γύρω στην ηλικία των τριών ετών, και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως αναφέρει το AFP, που επικαλείται πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, οι τραυματίες είναι πέντε, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένας ενήλικας, ενώ δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ανέφερε στο Twitter πως ο δράστης συνελήφθη.

Καταγωγή από την Συρία φέρεται να έχει ο δράστης – Δεν έχει απασχολήσει τις αρχές

Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε γύρω στις 10:45 (ώρα Ελλάδας) σε παιδιά ηλικίας περίπου τριών ετών που βρίσκονταν σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί, όπως μετέδωσε νωρίτερα το AFP.


Αστυνομική πηγή που επικαλείται το AFP δήλωσε πως ο δράστης είναι Σύρος αιτών άσυλο, άγνωστος στις αρχές.


Βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Εθνοσυνέλευση μετά την επίθεση αυτή.

Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπρον-Πιβέ ζήτησε να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού «για τα παιδιά, για τις οικογένειές τους», έπειτα από αυτή την «πολύ σοβαρή» επίθεση.

Στο σημείο μεταβαίνει η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν.

Μακρόν: «Επίθεση απόλυτης δειλίας»

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «επίθεση απόλυτης δειλίας» στο Ανεσί.


«Παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο άνδρας επιτέθηκε σε παιδιά περίπου τριών ετών που βρίσκονταν σε παιδική χαρά στο μεγάλο πάρκο που γειτνιάζει με τη λίμνη του Ανεσί (ανατολική Γαλλία).

Σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε ο δράστης, γεννήθηκε το 1991, είναι Σύρος, αιτών άσυλο και είναι άγνωστος στις αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αστυνομικός αξιωματούχος, που μίλησε στο Ρόιτερς, είπε πως είχε νόμιμο καθεστώς πρόσφυγα στη Γαλλία. Δεν ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας και τα κίνητρά του δεν είναι σαφή, δήλωσε πηγή της έρευνας στο Ρόιτερς.

Αυτή τη στιγμή αξιολογείται αν η επίθεση έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα ή όχι, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

«Συνέβη στις 9:45 (10:45 ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί, με μαχαίρι», κοντά στον κήπο της Ευρώπης, πολυσύχναστο πάρκο που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης του Ανεσί, ανέφερε από την πλευρά της η νομαρχία, που είχε ανακοινώσει προηγουμένως προσωρινό απολογισμό οκτώ τραυματιών.

«Πήδηξε (μέσα στην παιδική χαρά), άρχισε να φωνάζει και μετά πήγε προς τα καροτσάκια, χτυπώντας κατ’ επανάληψη τα μικρά με μαχαίρι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που είπε πως λέγεται Φερντινάν στο BFM TV.

«Μαμάδες έκλαιγαν, όλοι έτρεχαν», δήλωσε ο Ζορζ, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας και ιδιοκτήτης κοντινού εστιατορίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *