Ερντογάν προς Κιλιτσντάρογλου: «Δεν στηρίζεις την Τουρκία, αλλά την Ελλάδα και τους συμμάχους της»

Μιλώντας σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στον Κιλιτσντάρογλου, αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κατηγορώντας τον ότι δεν υποστηρίζει την Τουρκία, όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.


«Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

«Κάνε κάτι και θα σε στηρίξουμε»

Το «σχέδιο» του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την κατάληψη ελληνικών νησιών του Αιγαίου, εάν αυτά δεν αποστρατικοποιηθούν, φαίνεται πως άρεσε ακόμη και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αν και αντίπαλος του Ερντογάν, ο κεμαλιστής πολιτικός κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας να κλιμακώσει και άλλο τις εντάσεις με την Ελλάδα, αφήνοντας υπόνοιες ακόμη και για ένοπλη σύγκρουση.

Την Τετάρτη 1/6, στην προκλητική ομιλία του Τούρκου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, όπου και… προειδοποίησε την χώρα μας να «συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της», ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιτσντάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα. Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν ρώτησε ευθέως τον πολιτικό του αντίπαλο: «Στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».


Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε στον Ερντογάν – και τα όσα είπε προμηνύουν ένα δυσοίωνο μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ακόμα και μετά από την αποχώρηση του Ερντογάν από το «τιμόνι» της Τουρκίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *