Ερντογάν: Περισσότερη προβολή έλαβαν οι 5 πλούσιοι που πήγαν να δουν τον Τιτανικό, παρά το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Στη ναυτική τραγωδία με τους πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν στρέφονται μόνο κατά των μουσουλμάνων, αλλά στρέφονται κατά των Εβραίων, των Αφρικανών των Ασιατών των Ρομά και των προσφύγων», είπε.

Πρόσθεσε ότι: «Την προηγούμενη εβδομάδα, γίναμε μάρτυρες σε αυτό στην τραγωδία με το πλοίο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πελοποννήσου και έγινε τάφος σε εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ενώ δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια για την σωτηρία των ανθρώπων, ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων δεν βρήκε θέση στην επικαιρότητα, όσο ο θάνατος πέντε πλουσίων που πήγαν να δουν τον Τιτανικό».

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα σοβαρά επεισόδια στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του 17χρονου Αλγερινού από πυρά αστυνομικού: «Η Τουρκία ανησυχεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω καταπίεση των μουσουλμάνων και των μεταναστών», είπε και συνέχισε:


«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο μουσουλμάνους, αλλά και μετανάστες».


Ο Ερντογάν αφού καταδίκασε τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στη Γαλλία, μίλησε για αποικιοκρατικές πολιτικές και πολιτικές του αποκλεισμού των μουσουλμάνων.

«Ελπίζουμε ότι τα επεισόδια θα τερματιστούν το συντομότερο δυνατό. Οι Τούρκοι είναι μεταξύ των τμημάτων που πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα εχθρότητας προς το Ισλάμ», κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *