Ερντογάν για Αιγαίο: “Δε θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας” – Τι είπε για το Κυπριακό

Ανοιχτές βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κατεχόμενα της Κύπρου όπου βρέθηκε ως προσκεκλημένος του προέδρου των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.


Σε κοινές δηλώσεις που έκαναν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι: “δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας”.

Τι είπε για την Κύπρο

“Συζητήσαμε επίσης για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς. Το αίτημα μου για μια διάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν ικανοποιήθηκε. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. Μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη ισότιμης κατανομής των πόρων στην Κύπρο και στα περίχωρα της”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε νέο τελεσίγραφο, ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το Κυπριακό είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους. “Οι δίκαιες απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων είναι σαφείς. Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ μειονότητα και δεν θα γίνουν ποτέ”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι 50 χρόνια χάθηκαν, λόγω των μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων των Ελληνοκυπρίων. “Δεν θα ανεχτούμε να χάσουμε άλλα 50 χρόνια”.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *