Επετειακό γραμματόσημο με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα εκδώσει η Ιταλία, ένα χρόνο από τον θάνατο του – Έντονες αντιδράσεις

Στην έκδοση επετειακού γραμματόσημου για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα προχωρήσουν τα ιταλικά ταχυδρομεία.


Η έκδοση του γραμματόσημου, με απόφαση της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι, προβλέπεται για τις 12 Ιουνίου.

«Το γραμματόσημο που θα αφιερωθεί στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο θα εκδοθεί έναν χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατό του, αποτελεί την κατάλληλη αναγνώριση για έναν σπουδαίο Ιταλό, ο οποίος τίμησε και υπηρέτησε την αβασίλευτη δημοκρατία της χώρας μας σε κάθε του ρόλο: του επιχειρηματία, του ανθρώπου του αθλητισμού, του πολιτικού και του ηγέτη», υπογράμμισαν η αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Λίτσια Ροντζούλι και ο βουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Εμίλιο Ρούσο.

Αντιδράσεις στην χώρα

Η οργάνωση Wikimafia όμως, η οποία μάχεται το μαφιόζικο, οργανωμένο έγκλημα, εξέφρασε την αντίθεσή της και ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές πολιτών.

Η οργάνωση ζητά από τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να μπλοκάρει την έκδοση του σχετικού γραμματόσημου, με αναφορά στην καταδίκη του Μπερλουσκόνι για αδίκημα φορολογικής απάτης, αλλά και στην όλη του συμπεριφορά, «έστω και αν δεν ήταν ποινικά αξιόλογη», όπως υπογραμμίζεται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *