Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Όσκαρ Πιστόριους

Μετά από 8 χρόνια, ο Όσκαρ Πιστόριους θα βρεθεί εκτός φυλακής καθώς εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του με όρους στη Νότια Αφρική.
Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους και τις 5 Ιανουαρίου, ο παραολυμπιονίκης του στίβου θα βγει από τη φυλακή και θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του από το σπίτι του.


Το τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών (DCS) ανακοίνωσε επίσημα πως εξέτασε το αίτημα του πρώην παραολυμπιονίκη και συμφώνησε να συνεχίσει την ποινή του από την οικία του. Ο Πιστόριους αρχικά είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ το 2014, αλλά η υπόθεση πέρασε από μια σειρά προσφυγών και τελικά επικυρώθηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες το 2017.

«Η απόφαση τοποθέτησης υπό όρους ελήφθη από το Συμβούλιο Διορθωτικής Εποπτείας και Αποφυλάκισης (CSPB), αφού αξιολόγησε το προφίλ του κ. Πιστόριους και άλλο υλικό που υποβλήθηκε για τους σκοπούς της εξέτασης της αποφυλάκισης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το DCS.

Ο Πιστόριους βάσει νόμου στη Νότια Αφρική, μπορούσε να αιτηθεί την αποφυλάκισή του υπό όρους (κατ’ οίκον περιορισμό) μετά την συμπλήρωση του 50% της ποινής που του είχε επιβληθεί.

«Η απόφαση αποφυλάκισης υπό όρους, αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος αποκατάστασης για τη διόρθωση της παραβατικής συμπεριφοράς και μπορεί να περιλαμβάνει τη συνέχιση προγραμμάτων που στοχεύουν στην επανένταξη στην κοινωνία» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση.


«Ο κ. Πιστόριους θα συμπληρώσει το υπόλοιπο της ποινής κατ’ οίκον και θα υπόκειται σε επίβλεψη σύμφωνα με τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης μέχρι τη λήξη της ποινής του» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ gazzetta.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *