Εκλογές-θρίλερ στην Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν με 49,34%, ο Κιλιτσντάρογλου στο 44,99% – Προς δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου

Η Τουρκία οδεύει ολοταχώς προς δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου, αφού ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ούτε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να ξεπεράσουν το όριο του 50% των ψήφων για να επικρατήσουν από τον πρώτο γύρο.


Ο Ερντογάν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το 50%, με το οποίο θα καθάριζε από τον πρώτο γύρο, καθώς με καταμετρημένο το 98,06% των ψήφων, προηγείται με ποσοστό 49,34% στον Α’ γύρο των εκλογών έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος εξασφαλίζει 44,99% και ο Ογάν 5,24%.

O Σινάν Ογάν, ο οποίος συγκεντρώνει περίπου το 5% των ψήφων και είναι πιθανός ρυθμιστής του αποτελέσματος σε περίπτωση δεύτερου γύρου, δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι εκλογές θα πάνε πιθανώς σε δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου.

«Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να πάνε σε δεύτερο γύρο», καθώς κανένας από τους βασικούς υποψηφίους δεν είναι σε θέση να κερδίσει το 50% των ψήφων, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «οι Τούρκοι εθνικιστές και οι Κεμαλιστές είναι το κλειδί για αυτές τις εκλογές».

Ο υποψήφιος πρόεδρος Σινάν Ογάν, που συγκεντρώνει 5,28%, θεωρείται πολύ πιθανό να στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν στις επαναλληπτικές εκλογές. Ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ συγκεντρώνει μόλις το 0,43% των ψήφων και σίγουρα δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ Ερνοτγάν – Κιλιτσντάρογλου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σκέψεις για “Εκλογές-θρίλερ στην Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν με 49,34%, ο Κιλιτσντάρογλου στο 44,99% – Προς δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου”