Έχασαν δέκα χρόνια από τη ζωή τους επιβάτες αεροσκάφους της Air Canada που έκανε προσγείωση – Οι πλευρικοί άνεμοι έσπειραν τον πανικό – Συγκλονιστικά πλάνα

 

Έζησαν στιγμές τρόμου και έχασαν 10 χρόνια από τη ζωή τους οι επιβάτες αεροσκάφους Air Canada που έκανε προσγείωση στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά. Οι πλευρικοί άνεμοι έκαναν το αεροσκάφος να κουνιέται σαν καρυδότσουφλο και έσπειραν τον πανικό. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από το πλήρωμα και τους 373 επιβάτες.


Η πτήση AC2 της Air Canada είχε απογειωθεί από το που έφτανε από το Τόκιο της Ιαπωνίας στις 13 Νοεμβρίου. Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά και ξεκίνησε την επιχείρηση προσγείωσης.

Οι πλευρικοί άνεμοι που έπλεαν όμως, έκαναν το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας του Καναδά να σείεται ολόκληρο. Οι πλαϊνοί τροχοί δεν ακούμπησαν μαζί το έδαφος λόγω των αναταράξεων. Ακούμπησε ο ένας και μετά ο άλλος και φυσικά το αεροπλάνο ταρακουνιόταν, ενώ οι τροχοί έβγαζαν καπνό.

Ο πιλότος της εταιρείας του Καναδά, πάντως, είχε ολύμπια ψυχραιμία και κατόρθωσε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Στο βίντεο που αποτύπωσε τις συγκλονιστικές στιγμές της προσγείωσης του αεροσκάφους.


Εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε ότι η πτήση από τη Ναρίτα «παρουσίασε μια δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων κατά την άφιξη στο Τορόντο».


«Αν και το αεροσκάφος Boeing 777 τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά την προσγείωση, ως προληπτικό μέτρο τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

«Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άκουσα ένα βαρύ κρότο, η άτρακτος πήδηξε ξαφνικά και η καρδιά μου ήταν σαν να εκτινάχθηκε», ανέφερε ένας επιβάτης δείχνοντας τον τρόμο που έζησαν όλοι.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *