Δύο νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα στη ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ

 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα στην ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.


Σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε το φορτηγό του και η γυναίκα σκοτώθηκε σε χώρο στάθμευσης. Ο γιος της γυναίκας αυτής τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί «παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή». Δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πόλη επλήγη από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από σύστημα Vampire. Ο ίδιος δήλωσε ότι οχήματα και κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Μπέλγκοροντ και τα γύρω χωριά.

Το Μπέλγκοροντ, μια επαρχία που συνορεύει με την ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου, έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου από το 2022. Τον Δεκέμβριο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα μόνο πυραυλικό πλήγμα στην πόλη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γκλάντκοφ δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone κατά οχήματος που κινούνταν κοντά στα ουκρανικά σύνορα.


Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί χθες την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις εκλογές, στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *